Egyiptom

Kezdőlap |

Egyiptomról mindenkinek a végtelen sivatag és egy letűnt civilizáció emlékei jutnak eszébe. Az ország azonban jóval több ennél, ez az a föld, ahol találkozik múlt és jelen, ahol Kairó, Afrika legnagyobb nyüzsgő iszlám metropolisza mellett évezredek óta ott magasodnak a piramisok, ahol a Vörös-tenger káprázatos élővilága éles ellentéte a Sínai-félsziget kopár hegycsúcsainak. Az a vidék, amely rendkívüli múltja ellenére is az elmaradottság szimbóluma, de ahol homokos tengerpartok és luxusszállodák sora várja a pihenni vágyókat. Hatalmas ország, ahol a legnagyobb kincs ma is a víz és amely csakugyan egy folyónak köszönheti létét, a Nílus ajándéka.

Egyiptomban az életet a Nílus-völgyében lehet csak elképzelni, és természetesen a – most még elég zárt  oázisokban? Már az ókori görög utazók leírásai, térképei megjelenítették Egyiptomot egészen az etióp magasföldektől (ahol a Nílus ered), a mai Szudánon keresztül (ahol a Fehér Nílus és Kék Nílus összefolyik) egészen a Földközi tenger partjáig, ahová ezer ágraszakadva érkezik meg az éltető víz.

Hérodotosz, görög történetíró egy nyíló lótuszvirághoz hasonlította. Úgy gondolta, a víz felett ringatózó kitárt kelyhe olyan, mint a Nílus Delta-vidéke, a virág víz alatt kacskaringózó szára pedig olyan, mint egész Közép- és Felső-Egyiptom. Sztrabon az ókori görög földrajztudós pedig kobrakígyóhoz hasonlította, amelynek két szeme a két nagy Földközi tengeri kikötőváros, farka pedig Felső Egyiptom.
Zavart okoz az utazó számára az elnevezés, mivel a Nílus az etióp magasföldeken ered, és a Földközi tenger felé folyik, ezért Alsó-Egyiptom a térképen fent található, míg Felső Egyiptom atérképen lent van. (Közép-Egyiptomot a turista útvonalak általában elkerülik, pedig ott is akad látnivaló, például Tell el-Amarna, Ekhnato fáraó csodálatos, különlegesvárosának romjai.
Zöld színfoltok az oázisok (Khargah, Dakhla, Farafra, Bahariya, Siwa oázis), sajnos ezekre a helyekre csak hosszabb útraérkezők látogatnak el, részben az infrastruktura, de alapvetően inkább idő hiánya miatt.

Garantált árak

Nálunk pontosan ugyanannyiért vásárolhatja meg az utazást, mint az utazásszervezőnél

Utazások széles választéka

A legtöbb magyar és a legjelentősebb német/osztrák utazási irodák ajánlatai egy helyen.

Elégedett ügyfelek

A magyar piacon 6 év alatt több tízezer ügyfél vette igénybe szolgáltatásainkat.